Met een goed merk creëer je herkenning én waarde

Branding & Strategie

De vingerafdruk van jouw merk

Wat?

Voor het creëeren van een pakkende naam en een uniek beeldmerk, spelen merkstrategie en merkpositionering een cruciale rol voor je merk en/of bedrijf. 

Merkstrategie omvat het vaststellen van langetermijndoelen en -waarden van een merk en hoe deze te bereiken. Het is een plan dat zich richt op het ontwikkelen van een duurzame relatie met de doelgroep.

Merkpositionering daarentegen is het proces van het positioneren van je merk in de gedachten van de consument. Het begint met het definiëren van de merkidentiteit en eventueel een marktanalyse, om zo de unieke plek van het merk te bepalen. Effectieve merkpositionering zorgt ervoor dat jouw merk herkend wordt als een unieke, gewaardeerde speler.

Bij het ontwikkelen van een merkstrategie en -positionering kijkt BUREAU NOUVEAU naar de trends, tijdgeest en de positionering van jouw bedrijf. Wij gebruiken deze inzichten om een onderscheidend en passend ontwerp te creëren, dat niet alleen een uniek logo en huisstijl omvat, maar ook een sterke online aanwezigheid die jouw merkbelofte weerspiegelt.

Consequentie in de uitvoering van deze strategie en positionering is cruciaal. Dit versterkt de herkenning bij de klant en bouwt vertrouwen en waarde op in je merk. BUREAU NOUVEAU kan hierbij ondersteunen met een huisstijlhandboek dat richtlijnen biedt voor het consistent toepassen van de huisstijl in alle vormen communicatie.