Met een goed merk creëer je herkenning én waarde

SEO/SEA

Gevonden worden maakt het verschil

Wat?

SEO en SEA zijn beide technieken om een website zichtbaarder te maken op het internet, maar ze werken op verschillende manieren. De ene techniek is beter voor de een en de andere voor de ander. In sommige gevallen kan ook een combinatie goed werken.

SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Dit betekent dat je je website zo aanpast dat zoekmachines zoals Google deze makkelijker kunnen begrijpen en beter kunnen rangschikken in de zoekresultaten. Het doel is om organisch, zonder te betalen, hoger in de zoekresultaten te verschijnen wanneer iemand zoekt naar onderwerpen die op jouw website staan.

SEA daarentegen, staat voor ‘Search Engine Advertising’. Dit betekent dat je betaalt om advertenties te plaatsen in de zoekresultaten van zoekmachines. In plaats van te wachten tot je website organisch omhoog klimt in de zoekresultaten, kun je met SEA direct bovenaan verschijnen, maar dit kost wel geld.

Kortom, met SEO optimaliseer je je website om natuurlijk gevonden te worden, terwijl je met SEA betaalt om zichtbaar te zijn in de zoekresultaten.